Çekme karavan almadan önce bir binek arabaya ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Binek araba seçiminiz tamamen sizin tercihlerinize bağlı olmakla birlikte 1.6 dizel bir araba tercih edilebilir. Benzinli bir araba almayı düşünüyorsanız yada benzinli bir arabanız varsa tork farklarından dolayı sizi biraz zorlayabilir.

Çekme Karavan, Binek Araç

Çekme Karavan Tasarımı
Çekme karavanlarla motokaravanlar arasında (tuvalet konusunda) bariz bir fark yok. Kasetli tuvaletler her iki tercihte de rahatlıkla kullanılabilir. Kasete atacağınız kimyasallar sayesinde koku yapmaz ve tüm atık sıvı hale getirilir. Verdiğiniz molalarda kasetleri boşaltmayı unutmayın.
Çekme karavanla motokaravan arasındaki farklardan bir taneside, çekme karavanınızı kamp yerinize çekebilir, binek aracınızdan ayırabilir ve dilediğinizce gezebilirsiniz. Motokaravanların giremeyeceği yerlere girebilir, motokaravanlarda yaşayabileceğiniz manevra sıkıntılarını yaşamazsınız.

Çekme Karavan Modelleri
Çekme karavan vergilerinden bahsetmeden de olmaz. Çekme karavanlarda; karavan ağırlığına dayalı bir vergilendirme yok. 750 kg’a kadar araç ruhsatı & muayenesi gerekmez. Çekme karavan için çekici aracın (binek aracın) plakası ve B sınıfı ehliyet yeterlidir. Çekme karavanın ağırlığı 750 kg’ı geçiyorsa; karavanın ayrıca tescil edilmesi gerekir. (Ruhsat almanız gerekir.)
750 kg’dan yüksek bir çekme karavan almayı düşünüyorsanız, 2 yılda bir muayeneye gideceğinizi de unutmayın. (Yıllık vergisi yok.) Ayrıca 750 kg’dan yüksek çekme karavanı çekebilmeniz için B sınıfı ehliyette yeterli olmayacak. B sınıfı ehliyetinize ek olarak römork çekebilir ibaresi ekletmeniz gerekecek. Yada D sınıfı ehliyet almalısınız.
Bir cevap yazın